OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
< >

AutentificareCautare

Content View Hits : 1721743

ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR 2020-2021

PDF Print E-mail
Written by Avram Marius   
Wednesday, 20 April 2016 10:24
 

     

 

EDIȚIA a IX-a a Concursului interjudețean Tehno-ART 2017
 
 
Ediția a IX-a a Concursului interjudețean Tehno-ART,  s-a desfășurat în cadrul manifestărilor sugestiv intitulate ”Transilvania, zbor prin timp- 40 de ani de învățământ tehnic hunedorean” ,manifestări prin care Colegiul Tehnic ” Transilvania” Deva aniversează 40 de ani de la înființare.
 Deschiderea festivă a  concursului a avut loc în prezenta unor invitați de seamă: domnul Răzvan Mareș- viceprimar al municipiului Deva, domnul Ciprian Răchită- director tehnic la Primăria Deva, domnul Crișan Daniel- consilier al primarului municipiului Deva, inginerul Corneliu Birtok Băneasă – inventator,  Ștefan Daniela- director adjunct la Colegiul Tehnic ” Transilvania” Deva și  doamna Monica Toma- președinta Asociației părinților de la Colegiul Tehnic ” Transilvania” Deva. Din alocuțiunile invitaților s-au desprins idei valoroase cum ar fi importanța care trebuie acordată încurajării creativității tinerilor, bunei lor pregătiri și construirii viitorului acestora, aici în Deva, despre bucuria unor foști absolvenți de a reveni în școala care i-a format cu ocazia concursului ajuns la a IX-a ediție, atât ca invitați de onoare cât și în componența juriului, s-au prezentat membrii comisiilor de jurizare pentru cele două secțiuni precum si criteriile de evaluare a lucrărilor.
În cadrul celor două secțiuni : tehnic și artistic s-au înscris 51 de lucrări a celor 102 elevi de la Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva,  Palatul Copiilor Deva, Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări ”Caius Iacob” Arad, Colegiul Tehnic ” Henri Coandă”Timișoara, Colegiul Tehnic ” Emanuil Ungureanu” Timișoara, Liceul Tehnologic ” Constantin Bursan”Hunedoara, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” Vulcan, Liceul Tehnologic ”Nicolaus Olahus” Orăstie, Colegiul Tehnic Agricol ”AL.Borza” Geoagiu.
 Lucrările prezentate la a IX-a ediție a Tehno-ART , adevărate miniproiecte de inventică, cu nume pe măsură : Braț robotic programabil, Mecanism pășitor, Komatsu,Submarinul galben, Colecția gold and black, Computer flower, Cars holograph, Robotech, Vila cablata, au fost prezentate de autorii lor și urmărite cu interes nu numai de juriu cât și de ceilalți elevi și profesori participanți.
Cele două comisii de jurizare au deliberat îndelung în vederea clasamentului final deoarece toate lucrările au fost deosebite,atât din punctul de vedere al creativității, originalității, utilității practice, dar și a modului în care au fost valorificate materialele reciclabile precum și alte materiale utilizate în activitatea școlară a ariei curriculare ”Tehnologii”.
 S-au acordat 14 premii și 15 mențiuni. Dintre lucrările premiate amintim: Secțiunea Tehnic: Premiul I, Braț robotic programabil, lucrarea elevilor Buchman Adrian și Murari Remus de la Palatul copiilor Deva și lucrarea Mecanism pășitor a elevului Sipică Nicolae de la Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări ” Caius Iacob ”din Arad, Premiul II, lucrarea Gândăcelul a elevului Bodnar Paul Raul de la Colegiul Tehnic ” Henri Coandă” Timișoara și lucrarea Ceas cu radio a elevilor Moroșanu Răzvan și Bota Răzvan de la Liceul Tehnologic ” Constantin Bursan”Hunedoara. Secțiunea Artistic: Premiul I, Robotech, lucrarea elevilor Bas Teslim și Petrea Andreea de la Colegiul Tehnic ” Henri Coandă”Timișoara, Tractor, lucrarea elevului Briciu Florentin de la Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” Timișoara și Cars Holograph a elevului Codre Ilie Elisei de la Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva, Premiul II, lucrarea Gold and black a elevelor Ciupercă Diana și Munte Zenovia de la la Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” Timișoara și Câinii auto a elevilor Bălțat Robert și Sicoe Ionuț de la  Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva.
Concursul, pe lângă lucrările deosebite cu care se prezintă elevii, aduce la Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva în fiecare an, spiritul de competiție, fair playul, zâmbetul și prietenia atât între elevii participanți cât și între cadrele didactice care îi însoțesc pe aceștia.
 
 

REZULTATELE OBŢINUTE LA CONCURSUL INTERJUDEŢEAN "TEHNOART", EDIŢIA IX-A SECŢIUNEA TEHNIC ŞI SECŢIUNEA ARTISTIC 30 martie 2017

 

 

Colegiul Tehnic “Transilvania” Deva vă invită să participaţi la concursul interjudeţean „Tehno-ART”- ediţia a IX-a, care va avea loc în data de 30 martie 2017.
Concursul are ca scop, dezvoltarea creativităţii elevilor, conştientizarea importanţei protejării mediului şi conceperea unor obiecte/ machete/ modele cu utilitate practică/didactică şi decorativă, realizate din materiale folosite în activitatea şcolară a ariei curriculare „Tehnologii” , valorizarea lucrului în echipă.
Fișele de înscriere (anexa1) vor fi trimise prim email pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , până la data de 24.03.2017
Regulamentul concursului, precum și macheta pentru fișa de înscriere, se pot descărca din atașamentul acestui mesaj.
Vă aşteptăm cu drag!